Muğla Valisi Amir Çiçek, Gökova Körfezi'ndeki koyları gezdi. Çiçek'e incelemelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren ile Müdür Yardımcısı Bekir Erdoğan eşlik etti. Vali Çiçek, Sahil Güvenlik Komutanlığı botu ile Gökova Körfezi'nde yer alan Karaca Koyu, Lacivert Koy, Sedir Adası, Çamlı İskelesi, İngiliz Limanı, Okluk Koyu, Ayin Koyu, İncekum Plajı, Boncuk Koyu, Gelibolu Adası su altı mağaralarında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nden erken saatlerde kalkan ve akşam saatlerinde dönen günübirlik tekne turlarıyla birçok turisti ağırlayan koylarda güvenlik, temizlik ve huzur konularında incelemede bulunan Çiçek, Gökova Körfezi'nin sadece Muğla değil, bütün dünya için önemli bir değer olduğunu söyledi.
Maviyle yeşilin buluştuğu körfezde bulunan koyların, günübirlik teknelerle pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Çiçek, inceleme sırasında karşılaştığı teknelerdeki vatandaşlarla sohbet ederek, öneri ve şikayetleri dinledi. Çamlı İskelesi'ni de ziyaret eden Vali Çiçek, tekne sahiplerinin sıkıntı ve taleplerini dinleyerek, gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurumlara talimat vereceğini kaydetti.

İl Müdürü Şeren'den, koylar ve teknelerin verdiği hizmetler hakkında bilgi alan Vali Amir Çiçek, "Ülkemiz ve dünyanın en gözde yerlerinden biri olan Gökova Körfezi'ne sahip çıkma, koruma ve gelecek nesillere bu mirası bırakma konusunda 7'den 77'ye hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Bize bahşedilen bu doğa harikası yerleri koruma kullanma dengesini gözeterek, sürdürülebilir turizm faaliyetlerini gerçekleştirmeliyiz." dedi.