ANKARA (AA) - Yüksek mobil internet hızı ve data kapasitesi sunan 4,5G teknolojisi, hem mobil oyun geliştiricileri hem de oyun tutkunları için yeni deneyimler sunacak.

Akıllı ev ve şehir altyapılarından, sağlık ve eğitime uzanan bir çok alanda hayatı kolaylaştıracak çözümler sunacak 4,5G teknolojisi, eğlence alanında da yeni deneyimlere kapı aralayacak. 4,5G'nin 1 Nisan'da kullanıma sunulmasıyla mobil oyun geliştiriciler ve oyun tutkunları da bu teknolojinin sunduğu olanaklardan faydalanacak.

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Başkanı Ali Erkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyun sektörünün son yıllarda gerek sektör olarak gerekse bireysel ve şirket bazında önemli başarı hikayelerine imza attığını söyledi.

Türk oyun sektörünün özellikle mobil oyun alanında oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Erkin, satışların önemli bir kısmını mobil oyunlar ya da mevcut oyunların mobil versiyonlarının oluşturduğunu ifade etti.

Erkin, "Türkiye'de 20 milyondan fazla oyuncu var. Bunun için Türkiye, hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki mobil üreticiler için iyi bir oyun pazarı. Bunun üzerine 4,5G teknolojisi ve fiber bağlantı hızını da ekleyince mobil oyunların yukarı doğru giden ivmesi daha da hızlanıp güçlenecektir." dedi.

Erkin, teknolojik gelişmeyle internetin yayılması ve erişim engellerinin ortadan kalkmasıyla kullanıcıların artmasının mobil ürünlere erişim ve memnuniyeti olumlu etkileyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm bu gelişmeler sonunda bugün bazı oyunları oynayamayan oyuncular ileride oynayabilecekler. Çünkü bazı oyunlar sürekli internet bağlantısı gerektiriyor. Eski tip bağlantılarda kopma olabiliyor. Hareket halindeyken sinyal kopması ya da bağlantı zayıflığı gibi sorunlar ortadan kalkacağından bugün bazı oyunları oynayamayan oyuncular ileride bu tür sorunlar yaşamayacak. Oyuncular daha keyifle oyun oynayacaklar. Örneğin, okulundan çıkıp evine giden birisi otobüste daha iyi bir internet ve oyun deneyimi yaşayacak. Daha güzel grafiklere sahip, daha yüksek dosya boyutu olan oyunları indirebilecekler. Bunun doğal bir sonucu olarak da mobil oyunlara ilgi artacaktır. Pazarın büyümesi, rekabetin artması da oyun geliştiricileri mobil oyun geliştirme ya da var olan oyunları iyileştirme konusunda motive edecektir."