Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

ABİGEM’in, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından başlatılan hibe programı için hazırladığı 11 projeden 8’inin başarılı olduğunu ifade eden Özakalın, KUDAKA ile sözleşme yapmaya hak kazanan projeler arasında, Erzurum’un kalkınması adına önem arz eden projelerin yer aldığını dile getirdi. Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde başarılı bulunan 44 projeden sekizinin ABİGEM tarafından yazıldığını belirten Özakalın, 2015 yılında yaklaşık 4 milyon 500 bin TL tutarında yatırıma yön verildiğini açıkladı. KUDAKA tarafından açılan 4 teklif çağrısı döneminde 13 milyon TL yatırıma yön veren ABİGEM’in, proje yazma ve uygulama faaliyetlerinin yanı sıra mesleki eğitimler, girişimcilik eğitimleri ve iş planı hazırlama konusunda da çalışmalarına devam ettiğini anlatan Saim Özakalın ayrıca bölge çapında 300 kişiye yeni iş kurma konusunda yardımcı olunduğunu dile getirdi.

KOBİ sahiplerine önerilerde de bulunan ABİGEM Başkanı, KOBİ sahiplerinin proje çağrı dönemlerini beklemeden, ihtiyaç duydukları konularda proje hazırlatmak için ABİGEM’e başvurabileceklerine dikkat çekti. Çağrı dönemlerinin kısa olması nedeniyle bu dönemde proje hazırlama konusunda sıkıntılar olabileceğine değinen Özakalın, rutin hale gelen proje çağrıları için önceden hazırlıklı olmanın avantajlı olacağını vurguladı.

Özakalın, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Ardahan, Niğde, Elazığ ve Artvin’de faaliyetlerini sürdüren, yerel ve ulusal otoritelerden takdir alarak bölgesel bir eğitim ve danışmanlık firması haline gelen Erzurum ABİGEM’in çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.