Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, şehrin coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, bölgenin modern tarımla gelişeceğini söyledi.

İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, köy ziyaretlerinde bulunarak çiftçilerin daha bilinçli teknolojik imkanlardan fayadalanarak modern şekillerde tarım ve hayvancılık faaliyetini sürdürmeleri için bilgilendirme çalışması yaptı. Kavurgalı, İşleyen, Dambasan ve Fakıbali köylerini ziyaret eden Özdemir, çiftçilerle bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi. Çiftçilerden gelişen ve değişen teknolojik imkanlardan faydalanarak daha bilinçli tarım yapmalarını isteyen Özdemir, ”Bölgemizde tarım ve hayvancılık gelişiyor. Devlet destekleri ile hayvancılık üzerine kurulan tesisler ilimiz ve ülke ekonomisine önemli katkı sağladığı gibi tarım ve hayvancılığın gelişmesinde lokomotif görevi yapacaktır. Eskiden babadan görme usullerle yapılan tarım ve hayvancılık bugün daha modern ve sağlıklı koşullarda yapılmaktadır.” dedi.

Hayvancılık konusunda görevli personelinde köylerde kadınlara yönelik bilgilendirme çalışması yaptığını kaydeden Özdemir, “Köyde hayvanlarla en fazla kadınlar ilgileniyor. Çünkü süt sağımı buzağı bakımı gibi konularda erkeklerden çok kadınların bilinçli olması gerekiyor. Bu konuda ilgili personelimiz hayvan sağlığından kaliteli üretime kadar her türlü bilgilendirme çalışmasını sürdürüyor. Eskiden köylerimizde hayvancılık yerli ırk üzerine kuruluydu. Şimdi gittiğimiz köylerde çok nadir yerli ırkla karşılaşıyoruz. Bölgemizde pek çok köyümüzde artık montofon ve holstein cinsi ineklerle üretim yapılıyor. Çünkü dünyanın en çok et ve süt veren inek ırkları arasında olması bu hayvanların tercih edilmesini sağlıyor. Tarımda da yine aynı şekilde dededen yada babadan kalma usullerle değil teknolojik imkanlardan faydalanarak bilinçli tarım yapılıyor. Bizler çiftçilerimizi üreticilerimizi bu imkanlardan faydalanılması için teşvik ediyoruz." diye konuştu.