Patates Hatlı telefon haberleri son zamanlarda çokça kullanılmaya başlandı. Peki nedir bu patates hat kimler neden patates hat kullanır , daha çok suç haberlerinde geçen patates hat nereden alınır, patates hatlı telefon kaç lira? Patates hat almak satmak yasak mı suç mu? Ayrıntılar haberimizde.

Patates hat nedir?

Başkalarının kimlik bilgileri kullanılarak açılan hatlar için halk arasında ve suç dünyasında ‘açık hat' veya ‘patates hat' ifadesi kullanılıyor. Bu hatlar bazı telefon bayilerinde art niyetli telefon hattı satıcıları tarafından başkalarına ait kimlik bilgileriyle kullanıma açılıyor ve satışa sunuluyor. BTK'nın açık hatlarla ilgili önlemleri arttırması üzerine de bu hatları bulmakta zorlanan çeteler, başkası adına hat çıkarmaya başlamıştı. Bu yöntemi en çok uyuşturucu çeteleri kullanıyor. Uyuşturucu ve diğer suç örgütü üyeleri, kendilerine ait olmayan bu ‘patates hatlar' ile suç unsuru içerebilecek görüşmeleri gerçekleştiriyor.

Pek çok FETÖ Şüphelisi Patates Hatlar Üzerinden Görüşmeler Yapıyordu. İşte Bir Örnek:

‘Patates hat’tan çıkan üsteğmen tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından yürütülen 19 Ocak 2014'te durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. TIR'ların durdurulması talimatını veren ve olay yerine giden FETÖ'nün sivil imamlarından olan M.K ile irtibatı tespit edilen Üsteğmen Hakan Ekici tutuklandı. M.K'nin görüşmelerini, başkalarının adına kayıtlı 'patates hatlar'la gerçekleştirdiği tespit edilirken, M.K'nin 2 telefon hattıyla Üsteğmen Ekici'nin eşi ve M.U. isimli askeri personelle görüştüğü tespit edildi. Suçlamaları reddedip sivil imam M.K'yi tanımadığını söyleyen üsteğmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.