Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü münasebeti ile Ünye Emniyet Müdürlüğü, Ünye protokolünü, STK temsilcileri, vatandaş ve basın mensuplarını polis lokalinde ağırladı. Misafirlerine ikramda bulunan emniyet mensupları tebrikleri kabul etti.

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, “Cefakâr ve vefakâr görevi yapmakta olan Ünye emniyet teşkilatının ve tüm polislerimizin polis gününü polis haftasını kutluyorum. Ayrıca görevinin başında şehit olan polislerimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. yine gazi olan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi şahsım ve kurumum adına iletiyorum. Tekrardan görevlerinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de, “Biliyorsunuz bir insanın en önemli varlığı malı ve canıdır. Hatta Kur’an-ı Kerim'de de mal önde geliyor. En kıymetli varlığımız olan malımız ve canımızı güvenlik birimlerine emanet ediyoruz. Güvenlik biriminde görev yapan arkadaşlarımız da görev yaptığı mahalledeki insanların en kıymetli varlığı olan canlarını mallarını korumakla görevlidirler. Yani karşılıklı inanılmaz bir fedakârlık söz konusudur. Ben Ünye’deki değişik işlerde meslekleri olanları ziyaret edip onlara şu vaatte bulunuyorum. Size en büyük vaadimiz sizin can güvenliğinizi sağlamaktır” diyorum şuana kadar en hassas şekilde bu görevi yerine getirdik. Bu konuda gerek jandarmamız, gerek emniyetimiz, 24 esasına dayanarak gerek görevleri esnasında, gere ise izinli olduklarında, görevi dışında hiçbir fedakârlıktan kaçmıyorlar. Her işe samimiyetle gidiyorlar. Ben Emniyet Müdürlüğümüzün huzurunda hepsine bu vesile ile teşekkür ediyorum. Ben zaman zaman emniyet müdürlüğümüze gelerek polislerimizin morallerinin yüksek olmasını arzu ettiğim konuşmalar yapıyorum. Çünkü bizim güvenliğimizin hat safhada olması, onların morallerinin yüksek olmasına bağlıdır.” şeklinde konuşma yaptı.

Ünye Emniyet Müdürü Ömer Akar ise misafirlere katılımları nedeniyle teşekkür etti.