Mersin’in Silifke ilçesinde belediyenin, Anıt civarındaki Aile Çay Bahçesi ve Göksu Otel çevresindeki düzenleme çalışmalarını 42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası Festivali’ne yetiştirmeyi planlıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Parkın yaklaşık bin 500 metre karelik bölümü sahanın kot farkından yararlanılarak teraslanacak ve tamamı çimlerle kaplanacak. Atatürk Anıt Meydanı şehrimizin en işlek ve en gelişmiş meydanı. Burası halkımızın hem keyifle oturabileceği, hem etkinlikleri rahatça izleyebilecekleri hem de görsel zenginliği olan geniş bir yeşil sahaya dönüştürülecek.” dedi.
Bununla birlikte alanın farklı noktalarında, farklı gruplar içerisinde oturma alanları ve çocuk oyun alanlarının olacağını dile getiren Başkan Turgut, “Gençlerimizin diledikleri zaman müzik yeteneklerini sergileyebilecekleri küçük bir taşınabilir sahne bulunacak ve seyyar bir sinema perdesi kurularak, yaz günlerinde sinema gösterimleri yapabilecekler. Teraslar oluşturularak kademelendirilen arazi, festival türü etkinliklerde de halkımızın etkinliği daha rahat izleyebilmesine imkân verecek ve trafiği engellemeyecek. Tüm zemin kaplaması, alt yapısı ve aydınlatma elemanları yenilenecek olan alanda, yeni, modern bir tuvalet ve kafe de halkımıza hizmet verecek.” diye konuştu.