Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. (Teknokent) ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliğiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı Tanıtım Etkinliği düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Ülke ekonomisinin büyümesi ve gelişmesinde gençlere büyük görevler düştüğünü ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Deveci, girişimci geçlere tavsiyelerde bulundu.

“Hayatınızın her aşamasında üreten ve girişimci ruha sahip insanlar olun, yeni fikirlerin peşinde olun, projeler hazırlayın, verdiğiniz emekler başarıyı da beraberinde getirecektir.” diyen Rektör Deveci, özellikle öğrencilik döneminin çok iyi değerlendirilerek TÜBİTAK’ın sağladığı destek programlarından faydalanılması gerektiğini vurguladı.

Teknokent Genel Müdürü, KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahit Güneş ise Teknokent olarak girişimcilere yönelik destekleri anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Yeni Teknokent binasının 4 ay içerisinde tamamlanacağının müjdesini veren Güneş, girişimci ve akademisyenleri Teknokent bünyesinde proje üretmeye davet etti.

Prof. Dr. Güneş, KSÜ ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve TÜBİTAK’ın finansal desteği ile bu yıl 14-15 Mayıs tarihleri arasında 7.’si gerçekleştirilecek Ar-Ge Proje Pazarında ilk 3’te yer alan proje sahiplerine Teknokent’te 1 yıl ücretsiz ofis desteği sağlayacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Erciyes Teknopark A.Ş. Girişimcilik Uzmanı Harun Karakoç, TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

“1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyelli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.” diyen Karakoç, destekten yararlanılabilmesi için tamamlanması gereken aşamalara ilişkin bilgiler verdi.

Projenin destek almasında; yerli üretim, katma değer ve istihdam sağlama, ithal ürüne ikame olması gibi etmenlerin oldukça etkili olduğunu aktaran Karakoç, projeyle yerli üretimin arttırılarak özellikle teknoloji alanındaki cari açığın azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.

Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verildiğini ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlandığını ifade eden Karakoç, katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bilgilendirme sunumunun sonunda Rektör Deveci tarafından günün anısına Harun Karakoç’a Kahramanmaraş el işçiliği oyma ceviz sandık hediye edildi.