Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, kayısı üreticilerine piyasa fiyat dengesi oluşmamışken ürün satışı için sözleşme yapmamaları konusunda uyarırken bir tüccarın saldırısına uğradıklarını belirtti.

İlhan Tursun, birlik binasında yaptığı açıklamada, birliğin üreticilerin bir araya gelerek kurduğu, organik ve sağlıklı meyve üretimine destek vermeyi ve bunu teşvik etmeyi amaçlayan bir kurum olduğunu belirtti. Bu çerçevede birliklerin, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla üreticilerin umudu olduğunu söyleyen Tursun, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile üreticilerin emeklerinin boşa gitmemesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Üreticilerin en büyük kaygılarının yaptıkları üretimin değerinin karşılık bulmaması konusunda olduğunu vurgulayan Tursun, şöyle devam etti: “Bu konuda, birliğimiz, üreticilerimize, henüz piyasada fiyat bile oluşmamışken sözleşmeler yaparak mağdur olmamaları konusunda çeşitli uyarılarda bulunmuş, Birliğimizin çalışmalarını yakından takip etmelerini tavsiye etmiştik. Hasat sezonu dolayısıyla meyve üreticilerimiz şu günlerde yoğun bir tempo içerinde iken, bizler de yaptığımız çalışmalarla onların yanında olup destek vermeye çalışıyoruz. Ancak çalışmalarımızı sürdürürken çeşitli zorluklar, engellemeler ve hatta saldırılarla karşı karşıya da kalıyoruz. Son olarak 5 Ağustos 2015 günü çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Örnekköy’de bir tüccarın korumasının yumruklu saldırısına uğradık. Saldırı orada bulunan üreticilerimizin sağduyulu müdahalesi ile büyümeden engellendi. Bu saldırı ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuz ve avukatlarımızla değerlendirmelerde bulunuyoruz. Gerekirse Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunacağız.”

Üreticilerin dürüst tüccarlara ürün satmasına değil, ürünün değerinin çok altındaki bir fiyattan satılmasına, üreticinin emeğinin küçümsenmesine, değersizleştirilmesine karşı durduklarının altını çizen Tursun, “Bu saldırıların bizi yıldırmayacağını bu kötü niyetli arkadaşların bilmesini istiyoruz ve üreticimizin emeğinin karşılığını alması için çalışmalarımızı birlik içinde, hep beraber, kardeşçe ve kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.” dedi.