Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Harun Akyüz Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nın (URFODU) Matematik branşında gümüş madalya kazanarak Türkiye birincisi ve dünya ikincisi oldu.

Özel Yıldırımhan Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Koca, Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi tarafından bu yıl 11.si düzenlenen yarışmaya 10 ülkeden her yıl yaklaşık 150 bin öğrencinin katıldığını ve birinci aşaması internet üzerinden yapılan yarışmanın 2. aşamalarının ise belli sınav merkezlerinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Gelişmiş ülkelerin son yıllarda stratejik kaynak olarak entellektüel ve üretici kaynaklarının sağlamlaştırmasına birinci derece önem verdiğini ifade eden Koca, "Bu yönde yapılan etkinliklerden biri de her yıl düzenlenen URFODU yarışmasıdır. Yarışma 5'ten 11. sınıfa kadar, katılan öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmeyi ve kaynaşmalarını sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda ülke katılımcılarının öğrenci ve öğretmenleri arasında kültür ve bilimsel ilişkilerini artırıyor." diye konuştu.

Her yıl binlerce öğrencinin katıldığı URFODU'ya bu yıl Matematik, Biyoloji, İngilizce, Almanca ve Coğrafya branşlarından toplam 15 öğrencilerinin katıldığını anlatan Koca, "Bu öğrencilerimizin tamamı birinci etabı geçerek finale kaldılar. Matematik branşında öğrencimiz Mehmet Harun Akyüz gümüş madalya kazanarak Türkiye 1.si Dünya 2.si oldu. 12 öğrencimiz de çeşitli derecelerde diploma almaya hak kazandı." şeklinde konuştu.

Mehmet Harun Akyüz ise başarısını planlı ve düzenli çalışmasının yanında kendisine her konuda rehberlik yapan okuluna borçlu olduğunu söyledi.