Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarınız yasal mı? Akıllı telefonların ve tabletlerin IMEI sorgulaması nereden nasıl yapılır? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) IMEI sorgulama ekranı nasıl kullanılır? IMEI sorgulama hizmeti ile cep telefonu yasal durumunu öğrenin.

Günümüz modern teknolojileri ile birlikte yaşamın her alanında kendisine son derece etkin bir şekilde yer edinen akıllı cihazlar ile birlikte insanların günlük yaşamlarının her alanında yoğun şekilde kullanılıyor. Günümüzün modern teknolojisi sayesinde son derece pratik bir şekilde elektronik ortam hizmetlerine erişim sağlanabiliyor ki bu durumda internet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmetlerin her geçen gün daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan bir diğer önemli dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak da IMEI sorgulama hizmeti öne çıkıyor. Özellikle de akıllı cihaz kullanıcılarının son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayarak, kullandıkları akıllı cihazlarının çalıntı olup, olmadığı bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan online IMEI sorgulama hizmet uygulaması üzerinde her bir akıllı cihazın çalıntı olup, olmadığı veya son yıllarda çok sık şekilde karşı karşıya kalınan akıllı cihazların IMEI numarasının kopyalanması durumu gibi bir sorunun olup, olmadığı bilgisine kolaylıkla ulaşılabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde insanların son derece pratik bir şekilde internet ortamına erişim sağlayabiliyor olması ile birlikte internet hizmetleri günlük yaşamın merkezinde kendisine yer buluyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern yüzyılında insanlar tarafından akıllı mobil cihazlar ve internet hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Türkiye’de akıllı cihaz piyasasında yaşanan yoğunluk neticesinde akıllı cihaz ürünlerinde çalıntı durumu ve IMEI kopyalanması gibi durumlar ile sık sık karşılaşılıyor olması nedeni ile de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde online IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. İnternet ortamı üzerinde son derece pratik bir şekilde kullanılabilmekte olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmeti akıllı cihaz kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alna IMEI sorgulama hizmet uygulaması tüm akıllı cihaz kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Böylelikle insanlar akıllı cihazlarının IMEI numarası kayıt durumu bilgisini ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme kolaylığından yararlanabiliyor. Özellikle de her akıllı cihazın üretimi aşamasında üzerine atanan 16 haneden oluşan bir IMEI numarası atanıyor. Bu IMEI numarası sadece o akıllı cihaza özeldir ve kimlik numarası niteliği taşımaktadır. Zaten Türkiye’de akıllı cihaz kullanımının sağlanabilmesi için o akıllı cihazın üzerinde yer alan IMEI numarasının kayıtlı olması gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması da akıllı cihaz kullanıcılarına çok önemli bir avantaj sağlıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulamasını sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz ve şifresiz olarak kullanabilmek mümkündür. E-Devlet kimlik doğrulama yapmadan kolaylıkla IMEI sorgulamasını gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.