Bahçeşehir Üniversitesi 2. sınıf Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Emirhan Erdoğan, son iki yıldır Apple’ın düzenlediği World Wide Developers Conference’a (WWDC) giden tek Türk öğrenci oldu.
Kura ile çekilerek ücretli gitme hakkı kazanan izleyicilerin yanı sıra yaptığı projelerle girmeye hak kazananlar olmak üzere 2 tür konuk kabul edilen Apple WWDC Konferasına bu sene tüm dünyadan projesiyle başvuru yapan öğrenci sayısı 4 bin. Sadece 350 kişinin çalışmasının kabul edildiği konukların arasında ise Türkiye’den tek katılımcı olan Bahçeşehir Üniversitesi 2. sınıf Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Emirhan Erdoğan var. Seçilmesini sağlayan uygulaması çalıştığı bir baharat firması için geliştirdiği e-ticaret aplikasyonu. 12-17 Haziran tarihlerinde San Francisco’da düzenlenen WWDC Konferasında aynı zamanda Apple Ceo’su Tim Cook ile de tanışan Emirhan, “Buraya gitmek gerçekten çok büyük bir deneyim. Apple tarafından çıkarılan teknolojileri direk onlardan öğrenmek büyük bir avantaj. Oraya gittiğimde neredeyse 250 kişiyle tanıştım. O insanlarla gelecekte değişik projeler üretebiliriz. Farklı ilham kaynakları aldığım ortamlar oldu” dedi.
Bir baharat firması için e-ticaret uygulaması geliştiren ve bu aplikasyon sayesinde Apple WWDC Konferasına gitmeye hak kazanan Emirhan, “Onların e-ticaret uygulamasına ihtiyacı vardı. Ben de bu uygulamanın tasarım ve kodlama aşamasında yer aldım. Bu kodla birlikte Apple tarafından seçildim. Apple’a yapılan başvuru gereğince bizden; yapılan projeler, geleceğe dair planlar ve projeler üzerine bir kompozisyon yazmamız istendi. Bu kompozisyonla birlikte Apple tarafından seçildim” diye konuştu.
Gerçekleştirdiği projeler sayesinde öğrenim gördüğü Bahçeşehir Üniversitesi’nden de burs kazandığını anlatan Emirhan, “Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerini yeteneklerine göre seçen ve değerlendiren bir üniversite. Türkiye’de lider olduğunu düşünüyorum çünkü bu konunun ne kadar önemli olduğunun uzun zamandır farkında olan bir üniversite. Bahçeşehir Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, yaptıkları puandan ziyade onların lise ve ilköğretim yıllarında neler geliştirdikleri üzerine bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi’ne başvururken kendi yeteneklerinden, sosyal becerilerinden ve yaptığı projelerden bahsettikleri bir ApplyBau başvurusu yaparlar ve bu başvuru gereğince ApplyBau jürisi öğrenciye burs sağlar. Burada aslında önemli olan şey sizin puanınız değil sosyal hayatta ve gerçek hayatta neler yaptığınızdır. Bunu değerlendiren bir üniversite olması sayesinde yüzde 50 burs kazandım ve gerçekten çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Konferansta neler yaşadığını da aktaran Emirhan sözlerine şöyle devam etti: “Çok keyifli bir süreçti. Apple Ceo’su Tim Cook ile tanışabilmek sanıyorum dünyadaki en heyecanlı anlardan biriydi. Oradaki 350 öğrencinin tamamı da aslında onunla selfie çekebilmek için sıraya girmişti fakat orada karışıklığın içerisinde onunla tanışabilme, birlikte fotoğraf çekebilme, Bahçeşehir Üniversitesi’nden ve hayallerimden bahsedebilme fırsatını yakalayan ben oldum. Aynı zamanda konferans sonunda bizi sahneye çağırdılar ve hep beraber bir fotoğraf çekildik. Bunun yanı sıra Apple mühendisleriyle birebir konuşma şansını elde ettik. Bu da gerçekten para vererek gerçekleşebilecek bir fırsat değildi. İOS ve Apple ürünlerini yapan insanlarla doğrudan bir araya gelmek çok keyifliydi.”