Kastamonu Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, omega 3 bakımından zengin olan cevizin sakinleştirici özelliği bulunduğunu belirterek, "Düzenli ceviz yiyen bir erkek, karısına zulmetmez" dedi.
Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Kahramanmaraş’ta bu yıl 2'ncisi düzenlenen Çağlayancerit Ceviz Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, düzenli ceviz yiyen insanların daha sakin davranışlar içerisinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şen, "Bütün dünyada bildiğimiz gıdalar arasında omega 3 bakımından zengin 3 gıda maddesi vardır. Nedir onlar ? Ceviz, somon balığı ve keten tohumu. Hepinize soruyorum. Yılda somon balığını kaç defa yiyoruz, hiç yiyemiyoruz. Keten tohumunu nasıl yiyebileceğiz, defalarca aldık öğüttük pratik değil, ama ceviz öyle değil ki. Ceviz, annelerimizin 2 tane 3 tane çantalara koyarak, ekmekle yediğimiz bir üründür" dedi. 
Cevizin omega 3 yönünden zengin bir gıda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şen, "Gün içinde aç karnına yerseniz açlık hissetmezsiniz. Ceviz bir insanın glisemik indeksi en düşük gıdalardan biridir. Diğeri badem ve fındıktır. Düzenli ceviz yiyen bir erkek, zalim de olsa karısına zulmetmez. Bunu kesinlikle söylüyorum. Diyor ki Amerikalı doktorlar, omega 3 eksik olursa beyinde beyin hücreleri çıldırır. Bu yüzden omega 3 öneriyorlar. Omega 3 yiyen hiçbir amir memur zulmetmez. Dünyanın büyük araştırmacıları diyor bunu. İnanın yıllardır bu konuda araştırmalar oldu" ifadelerini kaydetti.