Dijital oyun ve eğlence sektörünü bir araya getiren ’Dijital Oyun Fuarı’ Harbiye’de 11’inci kez kapılarını açtı. Her sene olduğu gibi bu sene de yoğunluk nedeniyle izdiham yaşanan fuarda oyunseverler adeta birbirleriyle yarıştı.
Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’nun en kapsamlı fuarı olma özelliğini taşıyan ’GameX 2016 Uluslararası Dijital Oyun Fuarı’ İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Fuat Merkezinde 11’inci kez kapılarını oyunseverlere açtı. Sabahın erken saatlerinden itibaren fuara gelen oyunseverler adeta izdihama neden oldu. Birbirleriyle kıyasıya yarışarak, eğlence ve oyunun tadını çıkartan oyunseveler renkli görüntülere sahne oldu.

"Giriş çok kalabalık ancak içerisi sakin"
Fuara katılan Muhammet Mehdi Dör, "Giriş çok kalabalık da içerisi yine sakin, şuan çok eğlenceli. Geçen sene daha iyiydi ama bu sene sponsorlar daha fazla olunca biraz daha keyifli olacak. Girerken bekledik çok sıra vardı" ifadelerini kullandı. Deniz Vural da, "İlk defa deniyorum, güzel bir oyun ben şuan gayet keyif alıyorum. Çok eğlenceli, seneye mutlaka tekrar geleceğim. Fuara ilk girenlerden oldum, şuan kendimi oyuna bayağı kaptırdım. Burası ayrı bir deneyim oldu" şeklinde konuştu.

"’Geçen sene kapılar kırılsın’ demiştim ama bu sene sakin geçecek"
Fuarı düzenleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı H.İsmet Göksel ise, "Geçen sene ilk defa gurur duyarak söylüyorum; arkadaşlarıma, ‘2 tane seçimin yapıldığı ekonominin daralıp tekrar ferahladığı bir ülkede öyle bir iş yapın ki bu oyun fuarında kapılar kırılsın’ dedim. Dediklerimi ciddiye aldıkları için geçen sene kapılar kırıldı. Bu yüzden tazminat ödemek zorunda kaldık. Bundan ders aldık, bu sene hazırlıklıyız. Birincisi kapının girişi BKM’nin sponsorluğunda yapılıyor. Ancak ücretsiz kimse içeriye giremiyor. Dolayısıyla bu sene çok özel ve çok büyük bir yığılma beklemiyoruz ama böyle bir şeyin olmasına karşı da hem içeride hem de dışarıda hazırlıklıyız. Buna göre özel bir yerleşim ve kuyruk sıralaması modeli geliştirdik. Sanıyorum ki çok büyük bir sıkıntı olmadan bu fuarımızı keyifle yaşacağız" diye konuştu.
Yerli ve yabancı 100’e yakın dijital eğlence ve oyun firmasının katıldığı fuarda, oyunseverleri heyecanlandıracak çok sayıda oyun ve markalar yer alıyor. Oyun dünyasın son yeniliklerini yerinde görmek ve fenomen oyuncularla buluşmak isteyen dijital oyun tutkunlarının akın ettiği fuar, 4 Aralık Pazar gününe kadar sürecek.