Merakla futbol oyun hayranları tarafından beklenen Pro Evolution Soccer(PES) yeni sezon oyununu resmen duyurdu. Oyunun yapımcı firması da PES 2017 için bir web sayfası hazırladı. 
Oyun PlayStation4, PlayStation3, Xbox One, Xbox360 ve PC platformları için piyasaya çıkacağı duyuruldu.Oyunun çıkış tarihi hakkında henüz kesi bir bilgi bulunmamakta.PES 2017, Real Touch adı verilen yeni bir teknolojiyle ortaya çıkıyor. Bu sayede oyun oynama sırasında verdiği gerçekçilik hissini de üst düzeye çıkararak hem kullanıcılarına güzel bir oynayış hissi veriyor hem de bir diğer rakibi olan FIFA oyununa da kafa tutmaya başlıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda genelde bu tür oyunların eylül, ekim ayında kullanıma sürüldüğü biliniyor. Fakat şimdilik oyunun çıkış tarihi gizliliğini koruyor. 

Peki yeni PES modeli nasıl olacak? 

Her yıl kendini animasyon ve oynayış konusunda daha da geliştiren oyun bu sene de farklı dokunuşlarla birlikte geliyor; 

1)Takım Kontrolü: Maç esnasında takımın atak ve defans kontrolü sağlanabilecek. 

2)Gerçekçi Dokunuş: Her oyuncu kendine özgü top kontrolü ile görev alacak. Bu  özelliğin en fazla ikili mücadeleler sırasında çok işe yarayacağı düşünülüyor. 

3)Kaleci: Bilindiği üzere PES oynarken kaleci kavramı çok zayıf kalıyor rakip oyunlara göre. Bu sene daha çevik kalecilerle ve animasyonlarla bu eksiği kapatmayı umuyorlar. 

4)Köşe Vuruşları: Köşe vuruşu esnasında defansta bölgesel markaj veya adam adama savunma yer alacak, hücum içinse özel bir oyuncu seçilebilir. 

5)Oyuncuların Kendine Has Hareketleri: Futbolcuların koşu, pas, şut, top sürme, çalım gibi fiziksel özellikleri eskiye göre daha gerçekçi olarak yer alacak. 

Oyun hakkında şimdilik çok fazla detay paylaşılmamasına rağmen haziranda düzenlenecek oyun fuarında tanıtılması bekleniyor.