Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Turkcell arasında, ‘Merhaba Umut Projesi’ İşbirliği Protokolü imzalandı. AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün’ün imza attığı protokol kapsamında Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi teknolojiyle donatıldı.

Turkcell, proje ile çocuk ve gençlere özel Arapça Khan Akademi K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içerikler ile Türkçe öğrenme olanağı sağlayacak.Merkezde ayrıca yüksek hızlı fiber interneti ücretsiz sunacak.

Türkiye’nin insani yardımda bir süper güç olduğunu söyleyen Bütün, “Bugün Türkiye’de yaşayan 3 milyon Suriyeli’nin 1.7 milyonuna Turkcell olarak hizmet veriyoruz. 2014’te ilk Arapça Çağrı Merkezini açtık. 2016 yılının Eylül ayında Birleşmiş Millet Genel Kurulu döneminde New York’ta Merhaba Umut mobil uygulamamızı lanse ettik. Bu uygulamamızla hem Birleşmiş Milletler hem de Dünya GSM Birliği’nden (GSMA) ödül aldık. 615 bin kişi tarafından indirilen uygulamada Türkçe öğrenme kartları 400 milyon kez görüntülendi. Sesli tercüme kullanımı 10 milyona ulaştı.Bu yıl da Merhaba Umut Teknoloji Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Fiber internet altyapısı ve teknolojik ekipmanlarıyla merkezde, çocukları teknolojiyle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Güllüoğlu da insani yardım alanında kamu-özel sektör iş birliğinin önemini vurgulayarak bu iş birliğinin savaş ve doğal afetlerde hayati değerde olduğunu söyledi.