Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi, Üniversite iş birliği konusunda büyük çabaları ve destekleri olduğunu söyleyen Tanrıverdi, “Bakanlığımız öğrencilere tez konuları vererek, onlardan katma değeri yüksek ürün elde edebilecek proje hazırlamaları istiyor”dedi.

Öğrencilerin yapmış olduğu önemli projelere devletin yüzde 75’e kadar destek verdiğini söyleyen Tanrıverdi şunları kaydetti: 
“10 milyonluk bir yatırımın 7,5 milyonunu devlet karşılıyor ve siz 2,5 milyonla bir yatırım sahibi oluyorsunuz. Yeniliğe açık olan firmaları tespit ederek onların problemlerinin çözümlerine nasıl katkıda bulunuruz. Bunun araştırmasını yapmak gerekiyorsa veya bakanlığın bu konuda yapabileceği bir şey varsa bakanlığımıza iletmeye çalışıyoruz. Bu anlamda firma ziyaretlerinde başladık. En azından sıcak bir temas sağlandı ve sanayicilerimiz, Üniversiteye gittikleri zaman kendi problemleriyle ilgili çözüm üretebilecekleri bir mekanizma ya da muhatap bulabileceklerini görmüş oldular. Bu durum hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi açsından güzel sonuçlar getirecektir.”