Mimar Sinan Mühendisler Birliği Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından; KMTSO, Büyükşehir Belediyesi ve Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği işbirliği ile düzenlenen “Yerli Üret, Yerli Tüket” programı NFK Kültür Merkezinde, kamu yetkilileri, özel sektör temsilcileri, üniversiteden akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu İzzettin Pak’ın yaptığı ve “Emanete Sahip Çık” video gösterimi  ile açılan program, Mimar Sinan Mühendisler Birliği İl Temsilcisi Zahreddin Özkömeç ve KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Gülkesen Bey’in yaptıkları konuşma ile devam etti.Yerli üretim ve yerli tüketimde farkındalığın artırılması hedeflenen programda, alanında uzman konuşmacıların katıldığı bir de panel icra edildi.Moderatörlüğünü Prof. Dr. İsmail Bakan’ın yaptığı panele, Askon Danışmanlık firması kurucusu Sefa Öngel, Bebiller A.Ş firma kurucusu Dr.Mahmut Tokur, İnova A.Ş kurucusu Mehmet Fındık ve Dimak A.Ş. kurucusu İsmail Gözüakça katıldı. Arge, inovasyon, girişimcilik, yerli üretimin önemi ve uygulanan teşvikler ve başarı hikayelerinin katılımcılara aktarıldığı panel, sektörel bazda millileşme toplantıları düzenlenerek, projenin devam ettirilmesine karar verildi.

Panele katılan konuşmacılara, adlarına MSMB tarafından dikilen fidan sertifikaları takdim edildi. Toplantı organizasyon ekibi ve protokolün topluca verdikleri aile fotoğrafının ardından program sona erdi.