KAYSERİ (AA) - Kayseri, Niğde ve Sivas'ta meydanlarda toplanan vatandaşlar, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY'nin askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlardan bazıları Orduevi'ne doğru yürüdü. Gruba engel olmak isteyen ve Kayseri'de askerle ilgili bir sıkıntı olmadığını söyleyen polislere, vatandaşlar kimlik sordu.

Tarihi Hunat Camisi'nin hoparlörlerinden tekbir ve salavat getirildi, ezan ve İstiklal Marşı okundu. Caminin imamı, halka Cumhuriyet Meydanı ve İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak demokrasiye sahip çıkmaları çağrısından bulundu ve onları sabah namazını Cumhuriyet Meydanı'nda hep beraber kılmaya davet etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda dev Türk bayrağı açan vatandaşlar, gelişmeleri araçlarının radyolarından takip etti. Meydana kurulan ses sisteminden mehter marşları ve "Türkiyem" şarkısı çalındı.

- Niğde

Niğde Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" diye slogan attı. Grupta bulunan bir din görevlisi, meydanda sala verip ezan okudu.

Bir grup vatandaş ise bozkurt işareti yaparak, "Dik dur eğilme ülkücüler seninle" diye slogan atıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

- Sivas

Sivas'ın Suşehri, Şarkışla, Zara, Doğanşar, Divriği, İmranlı ilçelerinde de darbe girişimine tepki gösterildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yaptığı yazılı açıklamada, "Milletin iradesini hiçe sayarak ülkemizde yapılmaya çalışılan darbe girişimini şiddetle kınıyor, demokrasimize sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.