Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 'nde 2015 yılı Akademik Giysi ve Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik ödülleri töreni yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, doçentlik unvanı alanlara akademik giysilerini giydirmek ve bilimsel dergilerde yayın yaparak ülkeye ve insanlığa değer katan ve üniversiteyi yücelten bilim insanlarına teşvik ödüllerini sunmak üzere toplanıldığını belirtti. Üniversitenin akademik gelişmelerini anlatan Prof. Dr. Duman, ”2013 yılında 31 olan yayın sayımız 2014’te 50’ye yükselerek büyük bir artış gerçekleşmiş, öğretim üyesi sayımız ise 114’ten 135’e çıkmıştır. ” dedi.

Daha sonra konuşması için sahneye davet edilen Vali Cirit üniversitelerin bir şehrin vizyonu olduğunu belirtti. Cirit, "Üniversiteler bir şehrin vizyonudur. Yetişmiş insan kaynağı ve bilim üreten vasıfları dolayısıyla en önemli merkez olarak görürüz. Yerel dinamikleri üniversite ile birlikte çalışır hale getirmemiz gerekiyor. Bu anlamda üniversitemize, sivil toplum kuruluşları olmak üzere Valilik olarak bizlere düşen önemli görevler var. Bu görevlerin hepsini tamamlanması bizlere düşüyor.” dedi.

AÇÜ Şehir Yerleşkesi'ndeki Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile akademisyenler ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından üniversiteler arası kurulca profesörlük ile doçentlik unvanı verilen akademisyenlere, akademik giysisi giydirildi. Daha sonra AÇÜ bünyesinde yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla bazı akademisyenlere protokol üyelerince ödüllendirilirken, tören, halk oyunları gösterisinin ardından üniversite öğrencilerince açılan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.