Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Yurdu Sınav Kulübü tarafından düzenlenen ve yurdun konferans salonunda yapılan üçüncü 'Matematik Olimpiyatı'na, 44 okuldan 751 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılanlar matematiği çok sevdiklerini söyledi.Velilerin dışarıda heyacanlı bekleyişleri yarışmaya renk kattı.

Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, yaptığı açıklamada Akyazı'da kız öğrencilerin de katıldığı üçüncü matematik yarışması düzenlediklerini ve rekor katılım olduğunu söyledi. İlçe genelindeki olimpiyatların ilköğretim 5., 6., 7. ve 8. ile lise 9., 10. ve 11. sınıflardaki öğrenciler arasında yapıldığını belirten Dinç, ”Sınavdan sonra Erimez Pilav Şenliği de yaptık. Ödül töreni ise 13 Mayıs Çarşamba saat 18.00'de Erimez Kültür Salonu'nda düzenlenecek. Sınıf birincilerine 100 TL ve kupa, ikincilere 75 TL ve madalya, üçüncülere ise 50 TL ve madalya verilecek. Başarılı öğrencilerimiz, ayrıca yurt ücreti indirimi kazanacak.” açıklaması yaptı.
Hacı Kemal Erimez Yurdu’nun misyonunun eğitimin gerçek amacı olan, bireyi olabilecek en güzel yerlere taşımak olduğunu dile getiren Dinç, ”Aynı bayrak, kültür, inanç, hedef ve geleceği paylaşan insanımıza dünyanın en kıymetli değeri olan eğitim hizmetini en güzel şekilde vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Matematik Öğretmeni Talha Sütçü de okullarda matematik takımlarının kurulmasını desteklemek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, matematiğe ilgilerini artırmak amacıyla okullar arasında başarı standartlarını yükseltmeye katkı sağladığını ifade etti.

Matematik Öğretmeni Mine Duran ise ”Eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesinde de, eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracı şüphesiz teşviktir. Öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etmesi takdire şayan.” şeklinde konuştu.