Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, siyasi iktidarın, Antalya'nı ekoturizminde nefes alan yerlere HES'ler kurarak alternatif turizmin gelişmesini önlediğini savundu. Kara, "Manavgat Ahmetliler nasıl Ahmetler Kanyonu'na HES yapılmasına izin vermediyse Gündoğmuşlular da dünya harikası Alara Çayı'na HES yapılmasına izin vermeyerek Uçansu Şelalesi'nin yok olmasının önüne geçecektir." dedi.

CHP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde partililerle bir araya gelerek, 7 Haziran'da sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. Partililerle sandığa sahip çıkma buluşmasına eşi Hacer Ceyhan Kara ve 2 çocuğuyla birlikte katılan Kara, bir beyin cerrahı olarak unvana bir etikete ihtiyacının olmadığını, gayesinin siyasi iktidar tarafında ayrıştırtılan, kutuplaştırılan, dışlanan ve ötekileştirilen sessiz çoğunluğun Meclis'te sesi olabilmek olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, Antalya'nın ekoturizminde ayrıcalıklı alternatif turizm yerlerinden biri olan Ahmetler Kanyonu, Beşkonak Köprülü Kanyon ve şimdi de Dünya Sağlık Örgütü'nün dünyanın en yaşanılabilir yerleri arasında gösterdiği Alara Çayı bölgesine 11 HES yapımı başlattığının altını çizen Kara, "Buralar Antalya'nın alternatif turizmde en ayrıcalıkları yerleri. Dünyanı sayılı ekoturizm alanları. Birileri siyasi rant uğruna dereleri kurutarak Antalya'nın ekoturizm alanlarını yok etmek istiyor. Ahmetler'de olduğu gibi derelerin kardeşliği diyerek ekoturizm alanlarımızın birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Zaten Gündoğmuşlılar da Uçansu Şelalesi'nin kurumaması için Alara Çayı'na HES yapmak isteyenlere HES'tirin gidin diyor." ifadesini kullandı.