Orhangazi Endüstri Meslek Lisesi Torna Bölümü'nden yeni mezun Mehmet Çelebi Turan, ön tekerleği normal küçük bisiklet tekerleğinden arka tekerleğini ise araba tekerleğinden yaparak ilginç bir bisiklet yaptı. Turan, internette görselleri incelerken böyle bir düşünceye girdiğini belirtti.

Mehmet Çelebi Turan, "İnternette görsellerde ilgimi çeken resimlere bakıyordum, değişik şekillerde bisikletleri gördüm. Ben de kendime göre farklı bir şey yapabilirim dedim, imkanları değerlendirmeye çalıştım. Babam ve amcamın ortak torna dükkanındaki makinelerden faydalandım, torna makinesini kullanmayı okulda öğrenmiştik, okulda öğrendiğim bilgileri de pratiğe dökmeye çalıştım, sonuçta böyle güzel bir şey ortaya çıktı." dedi.

Ön tekerleği çocuk bisikleti tekerleğinden, arka tekerleğini ise taksi tekerleğinden yapan genç Mehmet Çelebi Turan, kendi normal bisikletinin bazı parçalarını icat ettiği bisiklet için kullandığını, arka tekerlek ve jantı da sanayiden temin ederek kendisine harika bir şey ortaya koyduğunu söyledi. İcatçı genç, bisikletinin birkaç eksiği olduğunu, onları da tamamlayınca her şeyiyle harika bir şey olacağını belirtti. Kendisini destekleyen ve güven veren mutlu bir ailesi olduğunu belirten Turan, desteklerinden dolayı babası ve amca oğluna teşekkür etti.