Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Öğrencisi Betül DORUK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu TÜBİTAK- BİDEB tarafından gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası girişimcilik ve yenilikçilik yarışmasında ulaşım kategorisinde hazırladığı ''SICAK TEKER'' Adlı Projesi ile Türkiye finalisti olmaya layık görüldü ve Kahramanmaraş'ı 27 Mayısta CONGRESIUM ANKARA ATO ULUSLARARSI KONGRE VE SERGİ SARAYI'nda yapılacak final yarışmasında temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Final yarışması öncesinde Afşin Kaymakamı Faik ARICAN'I ziyaret ederek proje hakkında bilgi veren Betül DORUK proje ile ilgili şunları söyledi: Ülkemizde özellikle kış aylarında gizli ve normal buzlanmalar sebebi ile birçok kaza meydana geliyor. Bu sayı 2010-2013 yılları arasında 63000'i aşmaktadır. Ayrıca ilçemizin karasal iklime sahip olması nedeniyle aşırı derecede kar yağışı oluyor ve buzlanmalar sebebiyle okula gidip gelirken ve seyahat esnasında zorluk çekiyoruz. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde çoğunlukla  buzlanma ve kar sebebi ile çok sayıda kaza meydana gelmektedir.Bu kazaları önlemek ve can kaybını azaltmak için arabaların tekerleklerine tekerleğin dönmesi ile oluşan hareket gücünden yararlanarak tekerleğe su/antifiriz ile çalışan bir kalorifer sistemine benzer bir düzenek yerleştireceğim.Bu yöntemi ise var olan bir hareket gücü ile yapılması ve su ile çalışması maliyetinin düşük olmasını sağladı.Tekerlek ve jant arasına kuracağım sistem ile tekerleğin ısınmasını sağlayıp yolda bulunan kar ve buzların erimesini sağlayarak kayganlığı ortadan kaldırmaya çalışıp kazaları azaltmaya çalışacağız dedi. Projenin hazırlanmasında kendisini destekleyen, cesaretlendiren öğretmen ve okul idaresine ilçe milli eğitim müdürü Yasin FIRAT BEY'E Ve yaptığımız ziyarette bize destek veren Afşin Kaymakamı sn.Faik ARICAN Bey'e çok teşekkür ediyorum. İnşaallah okulumu,ilçemizi ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil edip olumlu bir sonuçla döneceğim dedi.

Ziyarette konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik ARICAN öğrencilerimizin bu tür proje çalışmalarına katılmalarını destekliyoruz, öğrencilerimizin üretken olmaları yeni bir şeyler yapmaya çalışmaları takdire şayan. Bizler yöneticiler olarak bu gibi fikirlere sürekli açık olmalıyız ve bu fikir ve çalışmaları sürekli desteklemekteyiz. Bu anlamda öğrencimizin yaptığı çalışma özellikle karlanma ve buzlanmaya karşı önlem alıp trafik kazalarını bitirmeye çalışma gayretini içeren SICAK TEKER Projesi ile Türkiye genelinde seçilip final elemelerine kalan 34 projeden biri olmuştur.Öğrencimiz alanında Kahramanmaraş'ı temsil etmeye hak kazanmıştır.Ben öğrencimizi, öğretmenlerini ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini tebrik ediyor başarılar diliyorum dedi. Afşin Kaymakamı Faik ARICAN Törenin bitiminde 27 Mayısta Ankara'da yapılacak final yarışmasına katılacak olan Betül DORUK'A kitap hediye ederek başarılar diledi.