Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileri için Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş.  ile Koza İnkübasyon Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Fikir Üreten Öğrenciler” yarışmasının finali Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Bakan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleşti. Jüri tarafından belirlenen ve ilk üçe girenlere çekleri törenle verildi.

Törende açılış konuşması için kürsüye gelen Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü, Öğretim Görevlisi Mesut Bilginer, Koza İnkübasyon Merkezi'nin özellikle yeni girişimcilere sağladığı fırsatları dile getirdi. Öğrenciler tarafından yarışmada sunulacak fikirlerin Koza İnkübasyon Merkezi'nde değer bulacağını ifade eden Bilginer, dereceye girsin ya da girmesin, medeni cesaretlerinden dolayı yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi. Koza İnkübasyon Merkezi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Okan Fettahlıoğlu'nun organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve 33 fikrin katıldığı yarışmanın finalinde, finale kalan 8 fikrin sunumu yapıldı. Yarışma jürisini oluşturan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Ziya Gümüşer, KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı ve Kahramanmaraş TTO Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Arif Selim Eren'in dikkatle takip ettiği yarışmada birinciliği “Ayakkabı ile Elektrik Üreten Aparat” fikri ile KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bilal Kayıran ”“Mustafa Yılmaz ortaklığı alırken, ikincilik ödülü “Cips Paketleri ve Islak Mendil” fikri ile KSÜ İ.İ.B.F öğrencilerinden Şule Üstün, üçüncülük ödülü ise “Yumurta Kabuğu Katkılı Tekstil Ürünleri” fikri ile KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Büşra Keklik kazandı.

Birincinin 1.250 TL, İkincinin 1.000 TL, Üçüncünün ise 750 TL aldığı törende bir açıklama yapan Jüri üyelerinden KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Dr.Sadık Gözek yarışmaya sunulan fikirlerin KOSGEB'in imkânlarından faydalandırılabileceğini bu tarz yarışmaların teşvik edici yönüyle genç girişimcilerin önünü açtığını belirtti. Yarışmada jüri üyesi olarak görev yapanlara günün anısına birer plaket'in verildiği tören sonunda, bir açıklama yapan Koza İnkübasyon Merkezi Yöneticisi Yrd. Doç Dr. Ömer Okan Fettahlıoğlu, bu tarz organizasyonların kapsamının genişletilerek her yıl Ekim ve Mayıs aylarında periyodik şekilde düzenleneceğini belirterek: “Koza İnkübasyon Merkezi olarak yeni girişimcilerin ve üniversitemiz öğrencilerinin teşvik edilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu işin bir takım çalışması olduğunu biliyoruz ve yaptığımız işlerde bizlerden hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen Genel Müdürümüz Öğr. Gör Mesut Bilginer'e, Yrd. Doç.Dr Arif Selim Eren'e, Uzmanlarımız Ahmet Hikmet Zabun ve Oğuz Ciğerlioğlu'na çok teşekkür ediyorum” dedi.