Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da 2011 seçimi öncesi taahhüt ettiği 400 proje ile ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı. Seçim öncesi taahhüt ettiği 400 projeden çoğunu yaptıklarını dile getiren Bakan Çelik, gerçekleştiremediği projelerinin de mazeretleri olduğunu öne sürdü. Çelik, 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 2011 genel seçim öncesi Şanlıurfa’ya taahhüt ettiği 400 projenin son hangi aşamada olduğu ile ilgili toplantıya katıldı. Tarımsal Eğitim Merkezinde yapılan toplantıda son 4 yılda yapılan yatırımlar anlatıldı. Burada konuşan Bakan Faruk Çelik, kendini çalışkan bir insan olarak nitelendirirken, "Sorun çözme delisiyim, hele hele bu sorunların çözüleceği şehir Kadim Şehir Şanlıurfa ise…" ifadesini kullnadı.

"Hiçbir zaman hesap adamı olmadım. Ne maddi ne de diğer konularda. Takım arkadaşlarımla beraber hizmet etmeyi hedefledik." Diyen Çelik, Şanlıurfa’ya gelmesinin kendi tercihi olmadığını söyledi. Başta kendisinin yabancı olarak tanıtıldığını ancak kısa sürede Şanlıurfalılarla kaynaştığını aktaran Çelik, kendisini hazmedemeyenleri saygı ile karşıladığını ifade etti. "Yapılanlara rağmen mutlu olmayanlar var, bizi hala yabancı olarak gören insanlar var, saygı ile selamlıyorum. Rahatsızlık verdiğim için özür diliyorum. Ama bu benim tercihim değildi. Cumhurbaşkanımızın bizi Bursa’dan Urfa’ya göndermesi ile oluşan bir tablo idi." şeklinde konuştu.

Çelik, daha sonra yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Bazı projeleri tamamladığını, bazılarının devam ettiğini aktaran Çelik, bitiremediklerini de mazeretlere bağladı.

'POLİS MERKEZİ KAPATIRKEN AÇAMAZDIK'

Şanlıurfa’da polis eğitim merkezi kurmayı taahhüt ettiklerini anımsatan Çelik, "Türkiye geneli Polis Eğitim Merkezleri kapatılırken burada yapamazdık. Bundan dolayı burada yapılmadı." dedi. Suruç çevre yolunun Suruç Belediyesi’nin imar kanunun 18. Maddesini uygulamadığı için yapamadıklarını ve bunu iletişim yetersizliğine bağladı. Taahhüt edilen 2 bin kişilik kongre merkezinin daha sonraki yıllar yapılacağını dile getiren Çelik, birçok yatırım için şehrin yetersiz olduğu için yapılmadığını ileri sürdü. Çelik, daha sonra eski 11 Nisan Stadının yerinde yapılması planlanan park ve iş merkezinin temelini atmak üzere ayrıldı.