Melikşah Üniversitesi’nin geçen yıl başlattığı ve geleneksel hale getirdiği ‘Bilimsel faaliyetleri teşvik Ödülleri ve Akademik Yükselme Töreni’nin ikincisi düzenlendi.

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda akademik yükselmeleri gerçekleşen akademisyenler cübbe giyerken, bilimsel faaliyetler gerçekleştiren akademisyenler ise ödüllerini aldı. Törene Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak ile heyet üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Vatansever, Genel Sekreter Veli Demirci, dekanlar, akademisyenlerin aileleri ve idari personel katıldı.

Törenin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mahmut D. Mat, Melikşah Üniversitesi’nin fiziki ve bilimsel gelişimiyle ilgili istatiksel bilgiler vererek törene katılanları bilgilendirdi. Prof. Dr. Mahmut D. Mat, Melikşah Üniversitesi’nin hedefinin, araştırmada ve eğitimde Türkiye’nin ve dünyanın saygın üniversitelerinden biri olmak olduğunu ifade etti.

Törende konuşan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, “Üniversitede, hayırseverlerin katkısıyla yapılan binalar, laboratuvarlar, teçhizatlar ve daha birçok şey cansız varlıklar, bunlara esas değeri katanlar ise sizlersiniz. Sizler olmadan, sizler buralarda faaliyetler yürütmeseniz bunların beton yığınından farkı yok” şeklinde konuştu. Mütevelli heyeti olarak her zaman maddi-manevi desteğimizi sürdüreceğiz diyen Boydak: “Üniversitemize sizlerin verdiği katkılardan dolayı çok müteşekkiriz, yeni heyecanlar, yeni motivasyonlar beklediğimizi ifade ediyorum, bugün burada cübbe giyecek olan ve ödül alan hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Törende 27 akamisyen cübbe giyme heyecanı yaşarken, 38 akademisyene de bilimsel faaliyetlerinden dolayı teşekkür belgesi verildi. Bilimsel faaliyetleri teşvik sıralamasında, Prof. Dr. Murat Uzam birinci, Doç. Dr. Abdullah Yuvacı ikinci, Yrd. Doç. Dr. Ercan Şevkat ise üçüncü oldu.