Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Makine Teknolojileri Robot Otomasyon Topluluğu ‘Geleceğin Uçak Tasarımı 2015’ (Future Flight Design 2015) yarışmasına ALYA isimli 3. nesil İnsansız Hava Aracı (İHA) ile katıldı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında BTÜ Makine Teknolojileri Robot Otomasyon Topluluğu’na üye öğrenciler tarafından dizayn edilerek üretilen ALYA, yarışmada 5.inciliği elde etti.

Geçtiğimiz senelerde düzenlenen yarışmalara 1. nesil İHA “Lagari” ve 2. nesil İHA “Nimbus” ile katılarak başarılı sonuçlar elde eden BTÜ Makine Teknolojileri Robot Otomasyon Topluluğu 2014-2015 eğitim öğretim yılında yeni özelliklerle donattıkları ‘Alya’ ile katıldı.

Alya, İstanbul Hazerfen Havaalanında, Hava Harp Okulu tarafından düzenlenen “Geleceğin Uçak Tasarımı 2015” de (Future Flight Design 2015) önemli bir başarı elde etti.

BTÜ Hendese takımı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ve takım danışmanı Tophane Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Murat Bozdemir ile Makine Teknolojileri Robot Otomasyon Topluluğu bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. BTÜ Hendese takımı çeşitli ülkelerden ve üniversitelerden gelen 47 farklı takımla kıyasıya mücadele ederek ilk 5’e girmenin haklı gururunu yaşadı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) imkânları ile geliştirilen İnsansız Hava Aracı ALYA özellikleri bakımından önemli detaylara sahip, 2.29 kilogram ağırlığı, saatte 75 kilometre üst hız ile 2-3 kilometre menzile sahip olan uçak 10 dakika havada kalabiliyor.

BTÜ yönetimi de, yarışma için gerekli çalışmaları yapan Akademik ve idari personel ile BTÜ Hendese Takımını uluslararası bir yarışmada üniversitemizi başarıyla temsil ettikleri için tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.