Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Pehlivanoğlu, Kalkınma Bakanlığı'nın 'e-ticaret damgası' uygulamasının, internetten yapılan alışveriş oranının önündeki psikolojik bariyer engelinin aşılmasını sağlayacağını belirtti.

Kaygıların giderilmesiyle birlikte gelişmiş ülkelerdeki çevrimiçi alışveriş yapma oranı olan yüzde 70’lere erişmenin mümkün olabileceğini ifade eden Pehlivanoğlu, “Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz ve ülkemizde internet kullanıcı sayısı hızla artmaktadır. Güvenli e-ticaretle birlikte, ödeme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmiş olduğundan emin olurken hem de ödeme işlemini yaptığımız kart bilgilerinin gizliliğini koruma altına almış oluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Pehlivanoğlu, “Kalkınma Bakanlığı güven damgası uygulamakla, e-ticaret sitelerinin ödeme sistemleri üzerinde bir standart getirmesi ve denetimler ile güvenliği sağlamayı amaçlıyor. Böylece güvenli e-ticaret ve ödeme sistemleri ile hackerlara karşı önlem alınmış olacak. Potansiyel olarak 100 milyar TL seviyesinde pazar payı olan e-ticaret işlemlerinin önünü açacak önemli bir gelişmedir. Bu uygulama aynı zamanda tüketici nezdinde bir güven algısı oluşturacaktır. Bakanlıktan güvenlik damgasını alamayan e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaması gerektiğini bilecek, güvenlik damgasına sahip sitelerde rahatlıkla alışveriş yapabilecektir. Dolayısıyla yüzde 25 seviyesinde kalan çevrimiçi alışveriş oranı önündeki psikolojik bariyer aşılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.