Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından ilçenin yoğunlukla kullanılan noktalarında ücretiz kablosuz internet hizmeti verilmeye başlandı.

Edremit Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personelinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda ilçenin; Merkez Faruk Serpil Parkı, Kadıköy Mahallesi Parkı (Körfez Hastanesi karşısı), Zeytinli Mahallesi Atatürk Meydanı, Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı, Akçay Mahallesi kordon boyu ve Güre Mahallesi İskele Meydanı’nda ücretsiz olarak kablosuz internet hizmeti veriliyor. Kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup kendileri oluşturacakları şifreyi girerek internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Kablosuz ağına bağlanan Edremitliler akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda da internete girebilecek. Alındıktan sonra 3 ay boyunca boyunca geçerli olan şifreyle kablosuz istasyonlardan internete ücretsiz olarak girilebilecek.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, vatandaşların yaşamını kolaylaştırabilmek için teknolojinin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştıklarını belirterek, "Çağımızın gelişen teknolojisi ile internet hizmeti hayatımızda kolaylıklar başladı. Edremit Belediyesi olarak öncelikle vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı 6 ayrı noktada ücretsiz internet hizmeti sunmaya başladık. Daha sonra farklı noktalarda bu hizmet yayınlaştıracağız." dedi.

Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Cep telefonunuzdan, tabletinizden veya dizüstü bilgisayarınızdan internete girdiğinizde, wifi hizmetini açtığınızda sistem sizi otomatik olarak şifre edinme sayfasına yönlendiriyor. Buradan da sayfada görünen yönlendirmeleri takip ederek kendi şifrenizi oluşturuyorsunuz. Bu şifre ile bir kez şifre aldığınızda 3 ay boyunca sürekli olarak kullanabiliyorsunuz." denildi.