Erciyes Üniversitesi, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 9 ayrı kategoride yapılan değerlendirmeler neticesinde 7 farklı araştırma grubundan 14 projesiyle araştırma desteği almaya hak kazandı.

ARDEB tarafından yapılan değerlendirmenin ardından 1001, 3501 ve 1005 Programları'nın 2015 Mart dönemi sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre üniversitelerin desteklenen toplam proje sayıları bakımından Erciyes Üniversitesi Türkiye genelinde en fazla proje desteği alan 7’nci üniversite oldu. Erciyes Üniversitesi, bir önceki yılın aynı döneminde en fazla proje desteği alan üniversiteler arasında 12'nci sırada yer alırken, 2015 yılı 1. döneminde sırasını 5 sıra yükseltmiş ve desteklenen toplam projeler içerisindeki payını yüzde 26,57 oranında artırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, ERÜ’nün bilimsel araştırma potansiyelinin artırılması için araştırmacılara önemli destekler sağladıklarını, bunun sonucu olarak ERÜ mensubu araştırmacıların, araştırma projeleri için fon desteği sağlayan ulusal ve uluslararası organizasyonlardan her geçen gün daha fazla destek almaya başladıklarını belirtti. Prof. Dr. Hamza Çakır, TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun görülen projelerin yürütücü ve araştırmacılarını kutladığını ve araştırmacılar için sağlanan destek ve teşviklerin bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade etti.