Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Kayseri bölge ayağının ödül töreni Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleşti.

Ödül törenine Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yetim ve Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun’un yanı sıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü ve birçok akademisyen ve davetli katıldı. 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonu'nda üç gün devam eden serginin ardından ödül töreni ile son buldu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın içeriği hakkında bilgiler verdi. Ünalan, “Şu anda içinde bulunduğumuz tören, Ankara finallere katılma tespiti yapılmış 15 projenin ödül törenini kapsamaktadır. Bu proje yarışması Türkiye’de 12 bölgede yapılmaktadır. Biz Kayseri bölgesi olarak; Sivas, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan bir bölgeyiz. Yarışmada projeler arasından 15 tane finalist, 11 tane ikinci, 11 tane de üçüncü belirlendi.” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun da konuşmasında, “Böyle güzel bir günde birlikteyiz. Ülkemizin bu muasır medeniyetler seviyesine ulaşması, belki daha ileriye gitmesi tarihimizden bize gelen bir görevdir. Dünyaya liderlik yapmış bir milletin evlatları, torunları olarak bu sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren projelere ödülleri verildi. Heyecanlı anların yaşandığı ödül töreni öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.