Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın destekleriyle bilim fuarı düzenledi.

Okul bahçesinde düzenlenen fuarın açılışına Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Şentürk, programda yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Bu projeyle öğrencilere hayal penceresi açmanın, o pencereden ufuklarını genişletmenin ve hayallerini hakikate dönüştürmenin hedeflendiğini belirten Vali Necati Şentürk, şöyle konuştu: "İnsan hayal ettiği sürece yaşar. Hayali olmayanın hakikati olmaz, çünkü hayal hakikate köprüdür. Dünyadaki bütün büyük medeniyetler bir hayalden sonra başlamışlar. Dünyadaki bütün icatlar ve keşifler de hayallerle başlamıştır. İnsanlar hayal ettiği sürece yaşıyor ve büyük medeniyetler meydana getiriyorlar. Bugün burada açılan bilim fuarı da bunun bir benzeridir. Önce hayal edeceksiniz, sonra bilimsel teknolojiyi kullanarak araştırmalar yapacak, bilgiler üreterek kendi teknolojinizi kullanarak hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceksiniz. Bu şekilde problem çözme yeteneğiniz artacak, sorunlarla yüz yüze geleceksiniz ve sorunları hızlı bir şekilde çözeceksiniz. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi, büyüdüklerinde iyi yerlerde göreceğime inanıyorum."

Program, Vali Şentürk ve beraberindekilerin fuar alanını gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri incelemesiyle sona erdi.