Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Turanlı ve Öğretim Üyeleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

Sağlık konusunda halkı bilinçlendirmek ve tıp fakültesi öğrencilerinin okurken toplum hayatına girebilmeleri için Başkan Yaşar’a proje ortaklığı teklifinde bulunan öğretim üyeleri, Yaşar’dan olumlu yanıt aldı.

Projenin içeriği hakkında Yaşar’a bilgi veren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, “Bizim bu projede amacımız halkın sağlığı için Tıp Fakülteleri ile belediyelerin iş birliğini sağlamak ve aynı zamanda öğrencilerin çalışma hayatından önce halkın içine girmesine ön ayak olmak. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Belediyenizin tüm merkezlerinde, kreşlerinde halkla iç içe olarak projeyi uygulamaya hazırız.” dedi.

“BU PROJENİN İÇERİSİNDE SEVE SEVE OLURUZ”

Projenin uygulanabilmesi için desteğinin tam olduğunu belirterek heyete olumlu cevap veren Başkan Yaşar, “Belediyeler ile üniversitelerin iş birliği yapması lazım. Burada kazanan vatandaş olacaktır. Bu projenin içerisinde seve seve oluruz. Bu projeyi daha da genişleterek size konferans ve toplantı odaları da tahsis edebilirim. Bunun duyurusunu da biz yaparız. Sizlerde vatandaşı hangi konuda bilinçlendirmek istiyorsanız konuşmalar yaparsınız. Araç sıkıntısını da biz gideririz. Halk sağlığı için yeni bir sistem var, 'Aile Eğitimi'. Bizim bölgemizde hemen hemen tüm mahallelerde bu birimleri kurduk ve Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettik. Şimdi üç tane daha yapıyoruz. Buralarda da eğitim veririz.” diye konuştu.