Kahramanmaraş'ta üniversiteli genç mucitler tarafından geliştirilen birbirinden farklı 42 proje Ar-Ge Pazarı'nda buluştu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğinde Ar-Ge Proje Pazarı'nın bu yıl 4. düzenlendi. KMTSO’da açılan sergide mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencilerinin hazırladığı projeler iş dünyasının beğenisine sunuluyor. Proje pazarına geçen yıl 38 proje katılırken, etkinlik bu yıl 42 projenin yarışına sahne oldu. Organizasyonda jüri tarafından seçilen 5 projeye toplam 5 bin TL ödülü verilecek.

Proje pazarının açılışında konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Türkiye’nin ekonomik başarıyı bilim ve teknoloji alanında araması gerektiğini söyledi. Dünyanın farklı ülkelerinde iş gücü, enerji ve ham madde girdilerinin ülkemize göre daha düşük olduğunu belirten Karaküçük, Türkiye’nin rekabet gücünün Üniversite-Sanayi işbirliğiyle mümkün olacağını söyledi.

Karaküçük şöyle konuştu: "Türkiye’de bundan sonraki süreçte ne iş gücü ucuzlayacak ne enerji ne de ham madde. Dünyada bizden çok daha ucuz işgücüne ve enerjiye sahip ülkeler var. Onlarla bu kulvarda yarışma imkanımız, orada bir rekabet şansımız bulunmamaktadır. İşletmeler için bilgi ya da tekniğin hızlı şekilde üretime yansıması ve ticarileşmesi çok önemlidir. Bu itibarla batılı ülkelerde, özellikle sanayileşme konusunda mesafe almış ülkelerde, bilginin ticarileşmesi daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleşmektedir. Bunun da altında yine AR-GE ve bununla birlikte kuvvetli üniversite-sanayi işbirliği yatmaktadır."