Avustralya'nın yaklaşık 4000 kilometre açıklarında gözlemlenen canlı büyük ilgi çekiyor. kafasız tavuk canavarı diye bilinen canlı denizhıyarı, denizyıldızı, denizanası, denizkestanesi hangisinin bir türüdür?

Daha önce sadece Meksika Körfezi'nde 2.500 metre derinlikte filme alın Başsız deniz canavarı 11 cm ile 25 cm arasında değişen boylara sahip. Canlı yeni besleme yerlerine taşınmasına ve yırtıcılardan kaçabilmesine olanak sağlayan yüzme yapısına ve dokunaçlarına sahip.

'Başsız tavuk canavarı' lakaplı derin deniz yaratığı, Doğu Antarktika'daki Güney Okyanusu'nda ilk kez görüntülendi. Dr. Dirk Welsford, ''Bunlar dünyanın bu bölgesinde hiç görmediğimiz türler." dedi.

'NEFES KESİCİ'

Avustralya Antarktik Bölümü'nün program lideri Dr Dirk Welsford, "Kameralardan gelen bazı görüntüler nefes kesici, bunlar dünyanın bu bölgesinde hiç görmediğimiz türler" ifadelerini kullandı. 

'Başsız tavuk canavarı', Antarktika Deniz Yaşamı Kaynaklarının Korunması Komisyonu'nun (CCAMLR) uzun hat balıkçılığı için geliştirilen bir kamera sistemini kullanması sonucunda görüntülendi.

Uzun erimli balıkçılık faaliyetleri için tasarlanan bu sistemin oldukça dayanıklı olduğu biliniyor.

Başsız Tavuk Canavarı Fotoğrafları

'AŞIRI BASINÇ ALTINDA ÇALIŞABİLECEK'

Dr. Welsford, kullanılan sistemle ilgili olarak "Kullanılan teknenin yan tarafından atılabilecek ve uzun süre boyunca denizin karanlık zemininde aşırı basınç altında güvenilir bir şekilde çalışmaya devam edecekti" dedi.

Ekip tarafından kaydedilen görüntülerde, 'başsız tavuk canavarına' ilişkin ilginç anlar kaydedildi.