Kimlik bilgileri hangi sitede? Kimlik bilgileri sorgulama işlemlerini haberimizden gerçekleştirebilir ve öğrenebilirsiniz. Gündeme bomba gibi düşen kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının üzerine vatandaşlar kimliklerini sorgulamaya başladılar. Yapılan açıklamayla birlikte savcılık tarafından ise soruşturma başlatıldı. Peki kimlik bilgileri sorgulama hangi siteden yapılır?

Kimlik bilgilerinizi bu siteden sorgulayabilirsiniz.
Not: Adresi kaldırdık çünkü virüz bulaşıyor...

Uyarı: Site üzerinden işlem yapıldığında bilgisayarınıza virüs bulaşabilir. İlgili haberimiz aşağıdadır.

Kimlik bilgilerinin çalındığı iddiası

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasına ilişkin, "Bizim MERNİS programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğünden herhangi bir sızma yok." dedi.

Ala, Mecliste gazetecilerin, "50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdığına yönelik iddialara ne diyorsunuz?" sorusuna, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlattı.

"Nereden sızdığına, ne zaman olduğuna dair, ta 2009'daki bir hadise, yeniden gündeme getiriyorlar. Bizim MERNİS programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğünden herhangi bir sızma, herhangi bir dışarıya çıkma yok" diyen Ala, vatandaşların rahat olmasını ve endişe etmemesini istedi.

Ala, "Bu bakımdan yani nüfus hizmetlerinden Nüfus Genel Müdürlüğünden, İçişleri Bakanlığından, kimliklerin tutulduğu birimde, Nüfus Genel Müdürlüğünün sisteminden bir sızma yok" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kişisel bilgilerin çalınması ile ilgili konuyu ciddiyetle ele aldıklarını söyleyerek, Ulaştırma Bakanlığı'nda bununla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün yaptığı açıklamada, konu ile ilgili olarak adli ve idari çalışma yürütüldüğünü söyledi. Ayrıca haber kanalları da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Basında yer alan haberlere göre, internete yüklenen bir veri tabanını, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerini içeriyor.

Davutoğlu, Helsinki'de Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Kişisel verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Bu konuda yapılması gerekenleri dün Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. Ulaştırma Bakanlığı'nda bu konuda bir çalışma yürütülüyor."

Davutoğlu, kişisel bilgilerin korunması için gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi ve "Vatandaşlarımız gereken tedbirlerin alındığından emin olmalı" diye konuştu.

Kişisel verilerin çalınması konusu ile ilgili adli ve idari çalışma yürüyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kişisel bilgilerin çalınması ile ilgili haberler üzerine bu konuda adli ve idari çalışma yürütüldüğünü kaydetmesinin ardından haber kanalları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Basında yer alan haberlerde, internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerini içerdiği yazılmıştı.

Bozdağ gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine şöyle konuştu:

"50 milyon civarı seçmen sayısına yakın bir rakam. Bildiğiniz gibi YSK bu bilgileri partilerle de paylaşıyor. Nasıl sızdı, nereden sızdı? bunun araştırılması lazım."

Kişisel verilerin korunması kanunun TBMM'de kabul edildiğini ve yakın zamanda Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe gireceğini hatırlatan Bozdağ, "2010'da olan bu olayın bir daha yaşanmaması için gerekli yasal ve idari tedbirler bu kanunla alınacaktır" dedi.

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım ise dün soru üzerine "Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor. Bu bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" diye konuşmuştu.

"TERÖR VE TERÖRİST TANIMI"

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği "teröre karışanların vatandaşlıktan çıkarılması" konusunun yeni bir konu olduğunu söyleyerek, bununla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada farklı kesimlerden isimlerin "terör örgütlerine destek verdiğini" belirterek, "Terör örgütü yandaşlarını gerekirse vatandaşlıktan çıkarmak dahil her türlü önlemi almakta kararlı olmalıyız" demişti.

Bozdağ, gazetecilerin Erdoğan'ın sözleriyle ilgili soruları üzerine, "Teröre karışanların vatandaşlıktan çıkarılması konusu yeni bir konudur, yeni bir kural konulmasını öngörüyor bu açıklama üzerine gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Kimlik bilgiler hangi sitede? Kimlik bilgilerinin çalındığı haberlerinin ardından bazı siteler veri tabanlarında kimlik bilgileriyle ilgili yayınlar yaptılar. Ancak yapılan açıklamalarda ise siteler üzerinden sorgulama yapanların bilgisayarlarına virüs bulaşıyor. Peki kimlik bilgileri hangi sitelerde sorgulanır? İşte kimlik bilgileri sorgulama…