23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından 1. Edremit Çocuk Meclisi, 'Küçük Bireyler, Büyük Fikirler' teması ile toplandı. Belediye Başkanı Kamil Saka, görevi Çocuk Meclisi Başkanı seçilen Gazi İlkokulu’ndan Merve Dönmez’e bıraktı.

Çocuk Meclisi’nde toplantıyı ilk olarak Belediye Başkanı Kamil Saka açtı. Başkan Saka, yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Edremit’te ilk kez düzenlenen 'Küçük Bireyler Büyük Fikirler Çocuk Meclisi'ne hoş geldiklerini söyledi.

Ardından kura ile yapılan seçim sonucunda 1. Edremit Çocuk Meclisi Başkanlığı’na Gazi İlkokulu’nda Merve Dönmez, divan kurulu üyeliğine ise Şehit Öğretmenlere İlkokulu’ndan Beyza Çelik, Özel Mektebim Ortaokulu’ndan Bora Bağcı ve Yılmaz Akpınar İlkokulu’ndan Cevriye Kazancı seçildi. Ardından Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve divan kurulu üyeleri görevi Çocuk Meclisi Başkanı Merve Dönmez ve divan üyelerine seçilen öğrencilere bıraktı.

Edremit Çocuk Meclisi Başkanı Merve Dönmez, toplantıyı açarak gündem gereği “Çocuk gözüyle Edremit’in sorunları” konusu görüşmeye açıldı. Meclis üyesi olarak tek tek söz alan öğrenciler istek, talep ve önerilerini anlattı. Çocukların genellikle oyun alanları, park ve okullarında ki isteklerini dile getirdiler. Konuşmalar Belediye Yazı İşleri Müdürü Figen Kıralp tarafından tek tek not alındı. Çocuk Meclisi Başkanı Dönmez, arkadaşlarına gelen taleplerin ilgili yerlere ileteceğini söyledi.

Konuşmaların ardından palyaço eşliğinde yüz boyama ve şarkılar ile Çocuk Meclisi sona erdi. Çocukların notlarının iletildiği Belediye Başkanı Kamil Saka, “Çocuklarımızın gözünden Edremitimizın nasıl göründüğünü, onların gözünde eksiklerimiz neler, hangi alanda projelere ağırlık vermemiz gerektiğini öğrenme fırsatı bulduk. Gelen önerileri değerlendirip, Edremitimizi çocuklarımız için ve tüm yurttaşlarımız için daha güzel bir hale getirebilmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.