Mardin’in Nusaybin Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğü ve Çevre ve Sağlık Komisyonu, ÇEVSAN işbirliğiyle 'Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi' kapsamında bilgilendirme faaliyeti düzenleyecek.

Belediye yetkilileri, 2015 yılı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında; ilk etapta Nusaybin esnafını konuyla ilgili bilgilendirmek adına Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na ziyarette bulundu. Nusaybin Belediye Eş Başkanı Cengiz Kök, Çevre ve Koruma Müdürü ve Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından ziyaret edilen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı A. Gani Bilge, projeye katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Ekip ise en kısa zamanda esnafı da ziyaret edeceklerini ifade etti.

İlk etapta çarşı esnafı, büyük marketler, Girmeli, Akarsu ve Duruca mahallelerinde, bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaret edilmesi ve bilgilendirici broşürlerin dağıtılması planlanıyor. Dağıtılan broşürlerin içeriğinde ambalaj atıkları geri kazanım projesinin önemi ve işleyişi hakkında bilgilere yer verilecek.

Proje ile cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlanmasının amaçlandığını belirten Nusaybin Belediye Eş Başkanı Cengiz Kök; ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta kaynak tasarrufu olmak üzere çevrenin korunması, katı atık depolama alanlarının daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılmasını hedeflediklerini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı A. Gani Bilge ise projeden dolayı memnuniyetlerini bildirerek, belediye ile birlik içerisinde olduklarını ve ellerinden gelen her desteği sunacaklarını ifade etti.