Manisa Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, doğaya atılan materyallerden tasarımlar yaptı. Daha sonra da bunları üzerlerine giyip sokaklarda dolaşarak vatandaşları bilgilendirdiler,

Öğrenciler, ellerinde, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleridir. Yarının doğası, bugünden yaratılır. Nükleere inat, yaşasın hayat. İleri dönüşüm, geri dönüşüm. Temizlik saygı işidir, temizlik çağdaş işidir. Ellerinle yaktığın ateşi, gözyaşlarınla söndüremezsin. Çevreyi koruruz biz, bu bizim sorumluluğumuzdur. Bir ağaç, bin cana bedeldir. Sorumlu insan, doğayı korur. Geri dönüşüm, yeniden diriliştir.” gibi dövizler taşıdı.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Çalık, sorumluluk kavramı kapsamında bu çalışmanın öğrenciler tarafından yapıldığını söyledi. Çalık, “Atık yağların ve atık pillerin çevreye verdiği zararlar ortada. Çevreye verilen zararlar konusunda öğrencilerimizi önce bilgilendiriyoruz. 100 kişilik bir öğrenci grubumuzla dikkat çekmek için artık materyallerden güzel tasarımlar yaptık. Bu tasarımları giyerek sokakları geziyoruz. Destek olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.