Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği(AB) ülkeleri proje paydaşı okullarda yapılan toplantıları e-kitap haline getirecek.

Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği 2013-1-BG1-LEO04-00069- 2 Nolu Uygulamalı Elektronik Projesi'nin son toplantısını Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde yaptı. Okulun proje koordinatörü Muharrem Yalçın, yaptığı açıklamada, proje ortağı olan okullar ile birlikte toplantıda bütünleyici devre ve mikro kontrolcüler kullanarak, ev ve arabalar için elektronik devre ve aygıtların tasarım, üretim ve uygulamasını içeren çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yalçın, toplantı sonunda katımlı ülkeleri İspanya, İngiltere, Türkiye ve Bulgaristan öğretmen ve öğrencilerinin proje sonunda her okul çalışmalarını ve elde ettiği sonucu proje ürünü olan e-kitap haline getirmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Toplantıya 7 öğretmen 6 öğrenci ile katıldıklarını belirten Yalçın, proje ürünlerini diğer ülke ortaklarına paylaştıklarını ifade etti. Yalçın, Bulgaristan'da kaldıkları süre içinde tarihi yerleri, müzeleri gezerek, eğitim sistemlerini tanıma fırsatı elde ettiklerini belirtti.