Süleyman Demirel Üniversitesi, üniversite – iş dünyası çalışmaları çerçevesinde, Katar-Türk ortaklığı olan QT Holding ve Teknos Grup Otomotiv ile ülkemiz için önemli işbirliğine daha imza attı. SDÜ CAD-CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, yakın zamanda seri üretime başlanacak olan yerli elektrikli hafif ticari araçların Ar-Ge, tasarım ve imalat safhalarındaki çalışmalar için destek sağlayacak.

Türkiye’nin elektrikli otomobilde pek çok avantajı olduğunu kaydeden Teknos Grup Otomotiv Başkanı Nadir Dülgeroğlu, “Kendi üretimimiz olan motor ve motor sürücüleri sayesinde elektrikli araba üretimi için gerekli malzemeleri yurt dışından tedarik etme ihtiyacımız kalmamaktadır. İnşallah ülkemizin yerli elektrikli hafif ticari aracını 2015 yılı içinde hayata geçireceğiz. Yerli elektrikli hafif ticari araç, artık ülkemiz KOBİ ve işletmelerinin emrinde olacak ve yerli bir Türk otomobil markası yollarda olacak. SDÜ CAD-CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile elektrikli hafif ticari araçların yerlilik oranının yükseltilmesi konusunda Ar-Ge, tasarım ve modelleme işbirliği yapmaktan çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

SDÜ CAD-CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuz Çolak yaptığı açıklamada “İçten yanmalı motor teknolojisiyle ilgili olarak rekabet etme şansımız olduğunu düşünmüyoruz. Bu alanda üretim sayıları o kadar arttı ki ülke olarak yetişmemiz mümkün değil. Ancak karşımıza elektrikli araba gibi yeni bir fırsat çıktı. Bu üretim elektrikli hafif ticari araçlarda Türkiye’nin inşallah yerli bir markası olacak. SDÜ CAD CAM olarak ülkemiz sanayinin emrindeyiz. Bu çalışmamızda da desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na, hükümetimize ve işbirliği kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.