Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 7 Ocak 2015 tarihinde kamuoyuna duyurulan ve değerlendirme süreci sona eren üç mali destek programının sonuçları, gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

23 Haziran 2015 tarihinde Ajans merkez hizmet binasında gerçekleştirilen 43. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı ile 2015 yılı mali destek programlarının sonuçları açıklandı. Ağrı’da gerçekleştirilen toplantıda 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında kamuoyuna duyurulan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu'nun görüş ve onayına sunuldu. Toplantıda ayrıca geçmiş dönem projelerin mevcut durumu ile 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı’nın değerlendirme sonuçları görüşüldü.

7 Ocak 2015 tarihinde duyurusu yapılan ve 20 Mart 2015 tarihinde başvuruları sona eren İktisadi Gelişme Mali Destek Programı’na 73, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na 83 ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na 63 olmak üzere toplam 219 proje başvurusu alınmıştı.

Başvuruların teslim alınmasının ardından proje teklifleri, alanlarında uzman ve deneyim sahibi bağımsız değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından detaylı olarak incelendi. Değerlendirme Komitesinin görüş ve önerileri doğrultusunda Genel Sekreterlik Makamınca desteklenmesi önerilen proje tekliflerinin bütçeleri revize edildi. Değerlendirme Komitesinin çalışmaları sonucunda oluşan başarılı proje listeleri ve revize bütçeler Yönetim Kurulunun görüş ve onayına sunuldu.

Değerlendirme sonuçlarına göre, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı’nda 22, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı için 20 ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise 11 adet projenin asil olarak desteklenmesine karar verildi. İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 6 adet ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 9 adet projenin de yedek listede yer alması uygun görüldü. Destek almaya hak kazanan projelerin listesi Ajans internet sitesi www.serka.gov.tr adresinde duyuruldu.

Mali destek programlarına başvuruda bulunan tüm başvuru sahibi kurum ve kuruluşlara ilgileri için teşekkür eden Yönetim Kurulu üyeleri ile Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu önümüzdeki dönemde uygulanacak projelerin bölgenin gelişimine katkıda bulunması temennisinde bulundu.