Samsun’un Terme ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Fuara katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul "Üretmek önemli toplumların işidir. Üretmeden gelişmeyi yakalayamayız. Üretmenin de ana anahtarı bilgiden, bilimden geçer." dedi.

Terme ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı tertip edildi. Okul bahçesinde yapılan bilim fuarına Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Sezek, Ali Doğan, Mehmet Raci Evren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı ve diğer okul müdürleri katıldı.

Fuarın açılış kurdelesini Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Milli Eğitim Şube müdürleri Ali Sezek, Ali Doğan, Mehmet Raci Evren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı ve diğer okul müdürleri kesti.

'BAŞKA OKULLARA DA İLHAM VERDİK'

Açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kurnaz, "Bildiğiniz gibi geçen sene ilçemizde ilk defa yapılan Fizik Bilim Şenliği bu alanda bir çığır açtı. Başka okullara da ilham verdik. Bu sene birçok okul bu alanda etkinlikler yaptı. Okulumuz tarafından gerçekleştirilen Fizik Bilim Şenliğine yerel basın, özellikle Samsun basını büyük ilgi gösterdi. Okul olarak bu sene bu etkinliği daha da büyüterek 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı adı altında gerçekleştiriyoruz. Bu projede emeği olan öğretmenlerimi, öğrencilerimi tebrik ederken ziyaretimize gelerek bizleri onurlandıran sizlere de teşekkür ediyorum." dedi.

'BİLİM İNSANI OLARAK YETİŞMENİZİ DİLERİM'

Okulların böyle projelerle adından söz ettirmesinin çok güzel olduğunu, ilçeye en kısa zamanda bir bilim ve fuar merkezi kazandıracağını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da şunları söyledi: "Bilime verdiğiniz değer ve katkılarınızla ortaya çıkardığınız eserlerle gurur duyuyoruz. Bilim ve bilgi üretemeyen toplumlar maalesef diğerlerini takip etmek zorunda kalırlar. Sizlere her türlü desteğe hazırız. Bilimi bizlere ve insanlara tanıtıp sevdirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Öğrendiğiniz bilgileri uygulayarak ve pekiştirerek bilim insanı ve birer bilge olmanız ve yetişmenizi dilerim. Bizim eğer yeryüzünde toplumsal olarak başarıya gitmemiz gerekiyorsa gerçekten bunu bilimsel araştırma, yetenek ve gözlem olarak bizim kendi eğitim kurumlarımıza ve gençlerimize bu alışkanlığı vermemiz gerekiyor."

Konuşmaların ardından fuarı gezen Başkan Şenol Kul, öğrencilerin yaptıkları deneyleri inceleyerek uyguladı.