Adana Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜBİTAK işbirliğinde Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi kapsamında düzenlenen “Bilim Söyleşileri” başladı. Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezinde “Robot Bilim” konulu ilk söyleşi 300 ortaokul öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinliğine, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran, ROBOTSAN Genel Müdürü Can Koyuncu, TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Duran Akça ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Duran Akça öğrencileri bilgilendirerek, “Bu alanda Bilim Genç isimli dergi çıkarma hazırlığındayız, şuan için internet üzerinden yayın yapmayı düşünüyoruz. Tüm çocuklar ücretsiz olarak dergimize erişebilecekler. Zevkli ve heyecanlı konuların yanında bu tür robotik bilgilerde içerecek, çocukların kendisini bu konuda en iyi şekilde geliştirmelerini önemsiyoruz. Robot yapımı hiçte göründüğü kadar zor değil.” dedi.

ROBOTSAN Genel Müdürü Can Koyuncu ise “Geleceğimizle ilgili umutlarımızı bağladığımız gençlerimizi bu teknolojilerle buluşturuyoruz. Teknoloji gelişirken, aldığınız eğitimlerle aynı zamanda bunların programlayıcısı, uygulayıcısı, tasarlayıcısı, siz gençler olacaksınız. Büyük ve farklı amaçlarda kullanılan robotlar dünyasında sizlerin de yapabileceği, geliştirebileceği ve kullanabileceği robotlar olsun istiyoruz. İleri ki zamanlarda yaptığınız çalışmalar birbirinden değerli birer projeye dönüşecek. Sizden isteğimiz Bilim Genç dergimizi sürekli takip ederek bilgilerinizi ve teorilerinizi geliştirmeniz.” diye konuştu.

Genel Müdür Koyuncu’yu dikkatle dinleyen ve hayallerini sıralayan çocuklar, insanlığa fayda sağlayabilecek robotik projeler hakkında merak ettiklerini sordular. “Bilim Söyleşileri” öğrencilerin geliştirdiği Robotik Proje gösterileri ile devam etti.