Adana Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK ödüllü öğrencileri, okullarından mezun olan Kamu Hastaneleri Birliği Adana Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan’ı ziyaret etti.

Adana Anadolu Lisesi’nden 1989 yılında mezun olan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan lise yıllarında TÜBİTAK ödülü de kazanmış olmasının öğrencilerini heyecanlandırdığını söyleyen Fizik Öğretmeni Sibel Duymaz, “Geçmişte bilim ödülü sahibi olanların şimdi bilim adamı olmasına örnek olan Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan’ı ziyaret etmemiz öğrencilerimizin motivasyonunu artırdı.” dedi.

TÜBİTAK Liselerarası Bilim Yarışması Fizik Dalı’nda Akdeniz Bölge Birinciliğini kazanmanın sevincini yaşadıklarını da ifade eden Duymaz, “Mehmet Reha Uruç, Özlem Çoban 2014 yılında ve Mahmut Berat Tatlıcı da 2015’te başarılarıyla Adana’ya büyük sevinç yaşattılar.” diye konuştu.

İleride başarılara ulaşmanın temelinin erken yaşlarda atıldığını söyleyen Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, çalışma, analiz etme, çözümler ve yenilikler üretme yetilerinin okul ortamındaki bilgi seviyesine paralel gelişip yükseldiğini belirtti. Akılla onurlandırılmış insanın, bu nimeti kullanıp ilmin ışığını yaymasıyla insanlara faydalı olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Arıkan, ‘Adana Anadolu Liseli kardeşlerim’ diye hitap ettiği öğrencileri ve öğretmenleri tek tek tebrik etti. Başarıyı tatmanın insanı daha fazlası için yüreklendireceğini kaydeden Prof. Dr. Arıkan, “Bu başarıyı yakalamışken durmadan yolunuza devam edin.” diye de tavsiyede bulundu.