Uludağ Üniversitesi yönetimi, '3. Nesil Üniversite' hedefini gerçekleştirirken en doğru haritayla yola çıkabilmek amacıyla kent dinamiklerinin görüş ve önerilerini almaya devam ediyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla yaptığı toplantılara Organize Sanayi Bölgeleri'ni (OSB) de ekledi. Bursa’da faaliyet gösteren 8 OSB ve 13 Islah OSB’nin başkan ve yöneticileriyle senato salonunda bir araya gelen Rektör Ulcay, “Problemleri halının altına saklamadan, objektif bakarak, bu kente nasıl faydalı olabiliriz konusunu öğrenmeye çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz çok şey var, bu çok şeyi yapmak isterken yanlışlarımız olabilir. Amacımız sinerji oluşturarak en doğru çalışmalarla kentimize yararlı olmak.” dedi.

SİZ 100 VERİN BİZ DE 50 VERECEĞİZ

Sanayicilere seslenerek istedikleri öğretim üyesi ile çalışabileceklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Siz bizim akademisyenlerimizle 100 bin liralık proje yapın, 50 bin lira da biz vereceğiz. Ben döner sermaye işletmelerinde kazandığımız parayı size vermeye hazırım, sizlerden de bunun karşılığını bekliyorum.” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nde Uzay ve Havacılık Fakültesi açmayı planladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ulcay, sanayicilerden bu konuda destek beklediklerini söyledi. Hasanağa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sezgi Erceiş, toplantıya davet edilmekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “On beş senedir her gün üniversitenin önünden geçiyorum ama ilk defa böyle bir toplantı için çağrıldım. Çok mutlu oldum. Bu iletişimin yararlı projelerde de sürmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.

Üniversitedeki akademisyenlerin bugüne dek sanayici ile iyi iletişim kuramadığını savunan DOSAB Müdürü Serhat Şengül, “Hocalarımızın daha aktif olması gerekir. Bugüne kadar üniversitelerle ne işimiz olduysa onlar bize gelerek bir sorununuz var mı diye sordular ve bunun üzerine bazı projeler yaptık. Ama Uludağ Üniversitesi’nden gelen olmadı. Oysa biz, biz Uludağ Üniversitesi’ne pozitif ayrımcılık yapmaya hazırız, yeter ki bize gelsinler.” dedi.

Diğer sanayiciler de üniversite ile ilgili eleştiri ve öz eleştirilerde bulunarak bundan sonra iki tarafın da daha etkili bir iletişim içinde olmasını temenni etti.