Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse “ 21. Yüzyılda Rekreasyon ve Spor Endüstrisinin Geleceğini Etkileyecek Global Risk Faktörleri ve Dünya Rekreasyonel Risk Haritası” adlı projesi ile TÜBİTAK- 2219 Projesi kapsamında destek almaya hak kazandı.

Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse, rekreasyon ve serbest zaman aktivitelerinin içine; spor, sağlık, eğlence, egzersiz, estetik, rehabilitasyon, seyahat gibi geniş yelpazede değerlendirilecek bir çok dinamik uygulamanın girdiğini, bu tür aktivite ve uygulama alanlarının her birisinin bugün ayrı planlayıcıları, organizasyonları, sektörü ve girişimcileri ile birlikte milyar dolarlık bir endüstriye dönüştüğünü belirtti. Günümüzde serbest zaman endüstrisi ve tüketicileri politik, ekonomik, ekolojik ve teknolojik her türlü global ya da lokal olaydan hızlı bir şekilde etkilenen kırılgan bir yapıda ve bir çok makro riski içinde barındırdığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse “Araştırmanın amacı bu endüstrilerin gelecekte hangi tehditler altında kalacağına yönelik varsayımları örnek olay analizleri ile belirlemeye ve güncel kabul edilebilir bir rekreatif risk haritası oluşturmaya dayanmaktadır. Proje Indiana Üniversitesi’nde 15 Nisan 2015 ile 15 Nisan 2016 tarihleri arasında yürütülecektir.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ise konuyla ilgili olarak Yrd. Doç. Dr. Abdusselam Köse’yi kutladı. Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi’nin tamamlanmış 10 ve devam eden 6 TÜBİTAK projesi olduğunu söyledi.