Bingöl’ün Genç İlçe Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, İlk defa iftar sofraları programları ile hayırsever iş adamlarının desteğiyle ramazan ayının belirli günlerinde en az 500 kişilik iftar sofraları kuracağını söyledi.
Genç’te ilk defa ramazan ayında iftar sofraları kuruluyor. Mübarek ramazan ayının dolu dolu geçmesi ve kaynaşma örneği oluşturmak için böyle bir organizasyon tertip ettiklerini söyleyen Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, “Bir hafta boyunca hayırsever iş adamlarımızla bu konu ile ilgili istişarelerde bulunup hazırlıklarımızı tamamladık. Genç’te olup veyahut Gençli olup da dışarıda yaşayan iş adamlarımızın talepleri üzerine belediyemizin öncülüğünde ramazan ayı boyunca değişik akşamlarda hemşerilerimizin de katkılarıyla iftar sofraları açacağız” dedi.
“GENÇ TARİHİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Genç tarihinde ilk defa böylesi bir uygulamaya gidildiğini belirten Topraktan, “Açacağımız iftar sofralarının sayısını da 500 kişi üzerinden hesapladık. Eğer vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterir ve bu sayı artarsa da biz belediye olarak ek hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Bu Genç tarihinde yapılacak bir ilk uygulamadır. Hayırsever iş adamlarımızın da bu talebimize olumlu karşılık vermeleri ve yürekten destek olmaları bizleri çok mutlu etti. Bu uygulama sosyal bir iletişimdir ve sosyal bir hadisedir. Kaynaşmaya, dini vecibelerin ortak bir şekilde paylaşılmasına destek veriyor ve belediye olarak bu çalışmayı önemsiyoruz. Bize belediye olarak gereken ne düşerse bu etkinliğin en güzel şekilde idrak edilmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Gerekli araç ve ekipmanlarımızı hazırladık ve bu konuda bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum” şeklinde konuştu.
Etkinliğe ilçe halkının gerekli duyarlılığı göstermesini isteyen Başkan Topraktan, “Bu etkinliğe ilçe halkımızın da gerekli duyarlılığı göstermesini ve düzenleyeceğimiz iftar sofrası programlarına katılmalarını hem belediye olarak hem de bu etkinliği düzenleyecek olan hayırsever iş adamlarımız adına talep ediyorum. İftar sofrasını açacak hayırsever iş adamımızın adını belirtecek şekilde tabelalarımızı da hazırladık. Bu etkinliğin bir özelliği de sadece Gençli iş adamlarımızın ve hayırsever hemşerilerimizin sahiplenmesini istedik. Bu konuda genç nüfusuna kayıtlı olmayan iş adamlarının iftar sofrası açma isteğini nezaket kuralları çerçevesinde geri çevireceğiz. Bu yönüyle de çok anlamlı bir etkinlik olacak, çünkü biz birbirimizle kaynaşacağız ve birlik olduğumuzu herkese göstereceğiz” ifadelerini kullandı.