Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü, Eylül ayında 45 kişiyi işe yerleştirdi. 92 kişiye işsizlik maaşı bağlanırken, 2 bin 832 kişiye ise iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildi.
Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü, Eylül ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, ay içerisinde 94 kişi işe yerleştirilerek istihdam edilmeleri sağlandı. Toplum Yararına Çalışma Programlar (TYÇP) kapsamında bin 37 kişilik programların devam ettiği belirtilen raporda, “Ayrıca il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri işbirliğinde 233 kişilik program 10 Ekim 2016 tarihinde başlayacaktır. Girişimcilik Eğitim Programı kapsamında 125 kişilik kurs için başvurular alınmaya başlanmış ve eğitimler 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacaktır” denildi.
İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 9 kişilik programın başlatıldığı belirtilen raporda, şu ifadelere yer verildi:
“45 kişi işe yerleştirilmiştir. 2 bin 832 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilmiştir. 42 iş yeri ziyaret edilmiştir. 92 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmıştır. Ekim ayı içerisinde iş gücü yetiştirme kursları, işbaşı eğitim programları, işsizlik sigortası işlemleri, iş ve meslek danışmanlığı, iş yeri ziyaretleri ve işe yerleştirme hizmetlerimiz ve diğer iş ve işlemlerimiz devam edecektir”.